×

Reluarea activității Postului de Pompieri și Salvatori Peresecina

    Dat fiind faptul că viața cetățenilor și integritatea gospodăriilor acestora este o prioritate pentru APL Peresecina. Astazi 20.02.2020, s-a desfășurat ședința comună între reprezentanții Serviciului Protecției Civile și Situații Excepționale și Primarii Unităților Administrativ teritoriale Peresecina, Sămănanca, Donici, Teleșeu raionul Orhei; Romanești raionul Strășeni; Miclești, Ișnovăț, Rîșcova raionul Criuleni referitor la reluarea activității postului de pompieri.

    În cadrul ședinței a fost expus cadrul normativ și atribuțiile primarului în domeniul înființării și funcționalității posturilor de pompieri, avantajele funcționării postului de pompieri Peresecina, s-a elaborat un deviz estimativ de întreținere a unității cu 4 angajați, s-a stabilit cotizația fiecărei primării în funcție de numărul de populație.

   Urmează înaintarea și acceptarea propunerilor de către consilierii Consiliile locale a localităților menționate, angajarea personalului și susținerea în continuare a acestui serviciu indispensabil pentru locuitorii satelor noastre.