×

Implementarea proiectului “Activitatea Poliției Comunitare”. 

Astăzi 19.02.2020, Casa de Cultură din s. Peresecina a gazduit evenimentul privind implementarea proiectului “Activitatea Poliției Comunitare”.
Momentul a fost organizat de Inspectoratul de Poliție Orhei, Sectorul de Poliție nr. 2 Peresecina prin ofițerul superior de poliție al Serviciului Interacțiune Comunitară dna. DUBNIUC Viorica, șef sector nr. 2 Peresecina dl. RUSU Iurie si ofițer de sector dna. CEBAN Irina. Deasemenea, au participat reprezentații APL, asistența socială și IP Liceul Teoretic “Alexandru Donici”.
Scopul evenimentului a fost informarea factorilor de decizie locali despre conceptul privind activitatea poliţienească comunitară care este destinat organizării activităţii poliţiştilor conform celor mai bune practici şi standarde internaţionale de conlucrare a poliţiei cu membrii comunităţii. Documentul de politici vine să orienteze activitatea poliţienească pentru o mai bună interacţiune şi comunicare cu cetăţenii, precum şi atragerea comunităţii în suportul poliţiei menit să asigure climatul optim de siguranţă în locul şi aria în care domiciliază, îşi desfăşoară activitatea sau se recreează.